Nieuwkerken, 19-09-2001

 

Aan de voorzitter van Greenpeace BelgiŽ

 

Zoals U wellicht weet heeft de Vlaamse regering de intentie binnenkort een nieuwe afvalverbrandingsoven te bouwen met een capaciteit van 466.000 ton/jaar op linkeroever (op de terreinen van INDAVER).  De nefaste invloeden van afvalverbrandingsovens zijn jullie wel bekend, alsook het feit dat afvalverbranding geen alternatief is voor afvalstorten.

 

Als vereniging van omwonenden van bestaande afvalverbrandingsovens werken we met mensen die de gevolgen van afvalverbranding aan de lijve ondervinden.  Dit leed werd ons nu eenmaal aangedaan.  Niettegenstaande dit leed, en het feit dat de oude afvalverbrandingsovens nog bijna allen in werking zijn, voelen we ons solidair met allen die geconfronteerd worden met de bouw van een nieuwe afvalverbrandingsoven. 

 

Met de gekende effecten en gevolgen van afvalverbranding is het gewoonweg misdadig nog andere afvalverbrandingsovens te bouwen.  Dit is een regelrechte chemische oorlog ontketenen.

 

Tot op heden hebben we noch rechtstreeks, noch via de pers enig standpunt, reactie of actie van greenpeace BelgiŽ vastgesteld ten aanzien van de bouw van deze nieuwe afvalverbrandingsoven. 

 

We vragen ons af :

 

- of greenpeace BelgiŽ akkoord is met de regering met de bouw van deze nieuwe afvalverbrandingsoven?

- waarom greenpeace BelgiŽ niet reageert op dit feit

- waarom greenpeace BelgiŽ geen actie onderneemt tegen de bouw van deze nieuwe afvalverbrandingsoven.

 

Graag antwoord

 

Fred De Baere

 

Vlaams Platform Milieu en Gezondheid

Drielindenstraat 24

B 9100 Nieuwkerken Waas

tel. en fax : 03 766 12 02