Nieuwkerken Waas, 18 september 2001

 

 

De toestand van heel wat voetpaden in de stad Sint-Niklaas laat veel te wensen over.  De slechte staat van voetpaden in wijken waar veel ouderen wonen kan voor deze mensen ernstige gevolgen hebben.  Zij kunnen zich veelal niet verplaatsen met auto of fiets.  Voor hun boodschappen én vriendenbezoekjes zijn ze genoodzaakt zich te begeven op deze voetpaden. 

     
 

De stad Sint-Niklaas werd op 24 september 2004

door de politierechtbank van Sint-Niklaas

voor 2/3 verantwoordelijk gesteld. 

De stad Sint-Niklaas moet dan ook 2/3 van alle kosten

voor haar rekening nemen.

(zie vonnis 24/9/04 Politierechtbank Sint-Niklaas)

Ten gevolge van dit vonnis

heeft de stad Sint-Niklaas

een bedrag van in totaal

28.128,53 euro

moeten uitkeren.

 
     

 Ondanks het feit dat de buurtbewoners regelmatig vragen aan het stadsbestuur, om voetpaden in slechte staat te herstellen, blijven concrete herstellingen dikwijls jaren op zich wachten.

 

Zo verging het gisteren ook Josée van Huffel.  Zij is 77 en woont in de Meidoornlaan nr. 5 te Sint-Niklaas.  Ondanks haar kunstheup gaat ze nog regelmatig op pad.  Deze kunstheup werd eerder geplaatst na een val over een ijzerdraad die ook op het voetpad lag.  Fietsen kan ze niet meer door haar kunstheup. 

 

Gisterenmorgen ging Josée te voet de uitnodigingen ronddragen voor het vriendenmaal van de Christus Koning parochie.  Hiervoor moest ze over het voetpad van de berkenlaan en de esdoornlaan, beiden in slechte staat.  Het onvermijdelijke gebeurde dan ook.  Om kwart na tien struikelde Josée voorover, over een omhoogliggende steen.  Ze kon niet meer rechtstaan.  Dankzij de hulp van bereidwillige omwonenden werd de spoeddienst ingeroepen.  In de kliniek werd de diagnose gesteld : twee breuken : een armbreuk én een neusbreuk.  Josée viel ook op haar bril, hierdoor heeft zij heel wat kneuzingen in het gelaat én een kapotte bril.

 

Josée wil graag getuigen over haar verhaal, in de hoop dat het stadsbestuur nu eindelijk eens werk wil maken van het herstel van de voetpaden in deze wijk.  Een wijk waar veel bejaarde mensen wonen.

 

Hierbij een foto van de toestand van Josée én van de toestand van het voetpad waar zij struikelde.

 

  Josee Van Huffel

 

Werkgroep Milieu en Gezondheid Sint-Niklaas

www.milieugezondheid.be