Algemene rechtsregels over milieu en gezondheid
Bestaat er in BelgiŽ zoiets als een recht op een gezond leefmilieu. Of nog kennen we hier een dergelijke bepaling die we voor een rechter zouden kunnen inroepen om zo een gezond leefmilieu af te dwingen? door Mr. Steven Van Garsse

Wet betreffende een vorderingsrecht inzake bescherming van het leefmilieu  (Wet van 12.01.1993) door Mr. Hans Van Dooren

Decreet van 5 april 1995 (BS 3-6-1995) houdende algemene beginselen inzake milieubeleid.  (voorzorgsbeginsel, preventief handelen., .)

MIWA afvalverbrandingsoven te Sint-Niklaas (BelgiŽ)

     
  15 februari 2006 Vonnis correctionele rechtbank Dendermonde februari 2006
 
  Strafvordering parket 2002 
   
Korte en eenvoudige samenvatting van het arrest in de zaak DE BAERE/MIWA 
20 november 2001 Eindarrest van het Hof van Beroep te Gent inzake procedure zoals in kortgeding over verzoek van de omwonenden tot sluiting van de MIWA-afvalverbrandingsoven omwille van gezondheidsproblemen.
  4 september 2001 Proces verbaal van persoonlijke verschijning in raadkamer van Dhr. Johan De Cuyper en Rudy Verlaeckt, respectievelijk voorzitter en directeur van de MIWA-afvalverbrandingsoven.  
  26 juni 2001 Tussenarrest van het Hof van Beroep te Gent inzake procedure zoals in kortgeding over verzoek van de omwonenden tot sluiting van de MIWA-afvalverbrandingsoven omwille van gezondheidsproblemen.