AFVALINTERCOMMUNALE MI-WA te Sint-Niklaas

 

27 december 2002 : MI-WA afvalverbrandingsoven te Sint-Niklaas definitief gesloten na vijf jaar strijd !

18 december 2002 : Beroep door de werkgroep Milieu en Gezondheid Sint-Niklaas tegen het besluit van de Bestendige Deputatie Oost-Vlaanderen om een milieuvergunning toe te kennen aan de afvalintercommunale MI-WA te Sint-Niklaas voor de exploitatie van een  afvalverwerkingsinrichtingen voor de duur van 20 jaar.

16 december 2002 : Het parket van Dendermonde vraagt de verwijzing naar de correctionele rechtbank van de exploitanten en verantwoordelijken van de MIWA-afvalverbrandingsoven te Sint-Niklaas

20 november 2001 : eindarrest inzake kortgeding buurtbewoners tegen MIWA-afvalverbrandingsoven : Hof van Beroep te Gent beveelt sluiting oven tegen eind 2002.

4 september 2001 : Proces verbaal van persoonlijke verschijning in raadkamer van Dhr. Johan De Cuyper en Rudy Verlaeckt, respectievelijk voorzitter en directeur van de MIWA-afvalverbrandingsoven.

26 juni 2001 : Tussenarrest van het Hof van Beroep te Gent inzake procedure zoals in kortgeding over verzoek van de omwonenden tot sluiting van de MIWA-afvalverbrandingsoven omwille van gezondheidsproblemen.

21 april 2001 : minister Vera Dua verwerpt het beroep dat omwonenden hebben ingesteld tegen de MIWA-afvalverbrandingsoven.